Hot Yoga 

Onze yogastudio wordt verwarmd met infrarood panelen. Dit biedt niet alleen comfortabele warmte, maar het is ook gezond voor de spieren. De warme infrarood stralen hebben een ontspannen en therapeutische werking op ons lichaam. De infrarood stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de deelnemers van de yogales. Deze intense warmte is aangenaam en brengt vele voordelen met zich mee.

Voordelen van hot yoga:

Immuunsysteem

Hot yoga zal je immuunsysteem verbeteren en de bloedsomloop stimuleren. Je lichaam reageert op de warmte en de kou wanneer je afkoelt. Vervolgens maakt je lichaam antistoffen aan. Je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.

 

Afvalstoffen afvoeren

Je lichaam reageert flink op de warmte. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je gaat zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Dit werkt reinigend en is gezond is je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook echt sterker van. 

 

Conditie verbeteren

Je krijgt een betere conditie dan bij het beoefenen van dezelfde vorm van yoga in een gewone niet verwarmde ruimte. Het beoefenen van yoga in een verwarmde ruimte is zeer intensief. De hitte zal ervoor zorgen dat je hart sneller gaat kloppen om je lichaam af te koelen. En een hogere hartslag betekent een betere cardiotraining dan in een gewone niet verwarmde ruimte.

 

Long capaciteit verbeteren
Voor je gevoel denk je dat je moeilijker adem krijgt in een verwarde ruimte echter deze warmte geeft je juist de mogelijkheid om je longen te trainen om meer lucht vast te kunnen houden.  Een diepere ademhaling dwingt je juist om meer en dieper adem te halen dan normaal. Waardoor er meer zuurstof in de bloedstroom terechtkomt en tevens de andere organen worden bereikt.

 

Spieren en gewrichten ontspannen
Een verwarmde ruimte maakt het voor de spieren eenvoudiger om te ontspannen. De warmte maakt het mogelijk om je spieren verder en eenvoudiger op te rekken dan in een normale niet verwarmde ruimte.

Om deel te nemen aan de hot yoga betaal je een extra fee over de basis contributie. Je kunt al deelnemen vanaf €12,- per les. Onderstaande een overzicht van alle tarieven.

Jaar contract:         €49,- per maand | €11,50- per les

Halfjaar contract:   €54,- per maand | €12,50- per les

Maand contract:    €58,- per maand | €13,50- per les

Wanneer een les geannuleerd wordt vanuit ons dan wordt dit automatisch verrekend in de contributie. Wanneer je zelf eens een les niet kunt komen dan kun je gebruik maken van één van onze andere lessen die wij aanbieden.

Tarieven