Ons eigen opleidingscentrum!

March 1, 2020

25-2-2020

 

Wauw, wat een weekend! Afgelopen weekend gaven wij voor het eerst de opleiding Docent Aerial Yoga en wat was het leuk!! We hebben onszelf samen met een aantal enthousiaste dames drie dagen lang opgesloten in onze yogastudio. Ik denk dat niemand had verwacht dat het zo leuk, gezellig en leerzaam zou zijn. Graag vertel ik jullie wat meer over de aerial academie, de opleiding en over alle voorbereidingen. 

 

Aerial Academie.

Inmiddels ben ik al een poos bezig met het opzetten van de Aerial Academie. De website bestaat al een jaar en zolang ben ik ook al bezig met het maken van de cursussen maar ook met het opzetten van de webshop. De aerial academie is namelijk een opleidingscentrum EN shop voor aerial sporten. Het opleidingscentrum verzorgt verschillende opleidingen in yoga en pilates. Daarnaast verkopen wij de aerial doeken en benodigdheden.

 

 

 

De shop.

In onze webshop kun je verschillende betaalbare doeken in alle maten en kleuren krijgen. We verkopen Aerial doeken maar ook massagedoeken. Toen ik begon met Aerial Yoga kwam ik erachter dat er weinig sites in Nederland zijn die de yogadoeken verkopen. Tenzij je de hoofdprijs wilt betalen. Ik dacht.. dit moet toch anders kunnen? Omdat ik veiligheid wel erg belangrijk vond, durfde ik niet een doek uit het buitenland te bestellen. Ze staan natuurlijk goedkoop op sites als aliexpress maar ook veel artikelen op bol worden verkocht door partners waardoor je niet weet waar de doeken dan vandaan komen. Je hangt toch met je hele gewicht in zo’n doek, en in mijn geval hangen ook mijn leerlingen in deze doeken. Je wilt het niet hebben dat er dan iets mee gebeurd. Dus… ik ging op onderzoek uit. En ik kan je beloven.. dit was nogal een onderzoek. Ik wist niet waar ik moest beginnen of waar ik moest zijn. Ik ga natuurlijk niet alles vertellen over mijn zoektocht maar een leuk weetje is dat het begon bij mijn moeder. Zij weet veel over stoffen en de leveranciers hier van. Dus allereerst vroeg ik haar om hulp. Uiteindelijk bleek het nog niet zo simpel te zijn, maar ik wilde het ontdekken, ik had een missie. Betaalbare en veilige aerial doeken maken! Soms voelde ik me net inspector gadget. Een vriendin zag mij op de bank met al mijn stoffen, ben je nu ook al stoffenhandelaar? Haha. Uiteindelijk vond ik een partner in Nederland en kon ik de doeken gaan verkopen! Nu bieden we ze in onze shop in alle kleuren aan tegen een ‘normaal’ tarief.

 

De opleiding.

De opleiding heb ik zelf ontwikkeld met behulp van Yenny. Hier hebben we de afgelopen maanden hard aan gewerkt. De opleiding bevat de theorie en praktijk van aerial yoga, in drie dagen leer je hoe je zelfstandig een aerial yoga les kunt verzorgen. Daarnaast ontwikkelde ik twee verdiepingsmodules aerial thai en aerial massage. Deze verdiepingen gaan we later als losse module aanbieden. Ik heb er lang aan gewerkt. Ik kan inhoudelijk goed schrijven maar mijn spelling en grammatica is niet mijn sterkste punt. Yenny maakte het perfect, zodat alles klopte. We hadden een planning gemaakt voor de drie dagen. Zelfs helemaal berekend hoeveel tijd we hadden voor iedere houding. Het was natuurlijk wel even spannend hoe dat zou gaan, zou het wel uitkomen? En hoe gaan we de taken verdelen? Het is de bedoeling dat zowel Yenny als ik de opleiding alleen kunnen geven, maar zolang het kan, dan doen we het met z’n tweeën. In de praktijk bleek het heel natuurlijk te gaan. Yenny en ik zijn echt een heel goed team, we vullen elkaar zo goed aan! Soms vind ik haar super irritant.. want, Yenny is erg gestructureerd en ik super chaotisch. Ondanks dat ik soms met mijn ogen begin te rollen als Yenny mij verzoekt iets niet of wel te doen vind ik dit zo goed voor mezelf. Ik houd daar wel van. Iemand die zegt waar het op staat en mij corrigeert waar nodig. Vaak komt dit alleen maar ten goede aan jezelf.  Ik zeg het overigens ook tegen haar, als ik vind dat zij iets 'verkeerd' doet. Dit moet kunnen wil je dat een samenwerking echt werkt. Na de tijd waren we ZO trots. Dat het zo goed zou gaan hadden we beide niet verwacht. Het belangrijkste resultaat is dat we onze filosofie goed over hebben kunnen brengen op onze cursisten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, zichzelf mag zijn, dat er gelachen wordt. Dit is de beste basis om nieuwe informatie tot je te nemen en goed te onthouden. Wat voor anderen misschien een bijzaak lijkt (je ergens prettig en thuis voelen) is in onze studio juist de basis. En ik denk dat dit de grootste kracht is van Yenny en ik als team. We zijn namelijk heel verschillend maar in de basis hebben we juist veel raakvlakken. We zijn beide vrij nuchter en nemen onszelf vooral niet te serieus. Geen zweverig gedoe, maar gewoon ‘normaal’. Bij ons hoef je je niet anders voor te doen, want wij durven ook te laten zien aan onze cursisten dat wij niet perfect zijn. We hebben enorm veel lol met elkaar en daarom werd er ook dit weekend veel gelachen met elkaar. Ik weet zeker dat iedereen drie hele plezierige dagen heeft gehad! Toen ik thuis was na de drie dagen opleiding, belde Yenny mij en zei.. Als Kirsten en Elza dit konden zien dan weet ik zeker dat ze super trots op ons zouden zijn! Yenny verloor net als mij een goede vriendin aan kanker, dit kunnen we goed met elkaar delen. Ik weet zeker dat Yenny niet met toeval in mijn leven is gekomen, maar dat dit echt zo moest zijn. (Ja dat is dan wel weer een beetje zweverig, maar het is gewoon TE toevallig.) En ik vond het zo mooi dat ze dit zei aan het einde van de training, want ik voelde dat precies het zelfde!

 

 

 

Yenny de studiomanager

Yenny gaat binnen SAV nog meer taken op zich nemen. Ze wordt namelijk de nieuwe studiomanager! Zoals jullie misschien weten had ik laatst een oproepje geplaatst voor een rechterhand. Yenny gaf aan mij graag te willen helpen. Omdat Yenny en ik dus al een poosje samenwerken en dat erg goed gaat, was het voor mij niet moeilijk om een keuze te maken. Dit wil niet zeggen dat er later niet nog ruimte komt voor meer handjes.. Ik kreeg zoveel reacties, echt geweldig lief! Ik bewaar ze allemaal, voor als we nog iemand nodig hebben! Wat dit precies voor onze leden in gaat houden daar brengen we iedereen z.s.m. van op de hoogte.

 

Op de hoogte blijven van de activiteiten van de Aerial Academie Nederland? Volg ons op instagram: @aerialacademie

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

March 26, 2020

January 5, 2020

December 22, 2019

September 6, 2019

August 12, 2019

June 18, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square