Het zandkasteel

March 26, 2020

Wat een mega bizarre week. Ik heb de afgelopen dagen zo hard gewerkt om in te spelen op alles wat er gebeurd. Eerst overheerste bij mij een enthousiast gevoel, zo van.. we gaan er voor! Ik verbaasde mezelf weer eens hoe snel ik om kan schakelen en hoe flexibel en creatief ik kan zijn. Ik was trots. Maar nu langzaam alles begint in te dalen maakt het enthousiasme plaats voor verdriet. De afgelopen twee dagen staan de tranen vaak in mijn ogen. 

 

Afgelopen jaren heb ik met heel veel liefde gewerkt aan mijn bedrijfje. En ondanks dat het misschien mooi lijkt op Social media is dat soms best een struggle geweest. Als startende verdien je gewoon simpel gezegd ruk. Het is heel veel investeren, veel werken voor weinig geld. Ik kies hier voor omdat ik echt een doel heb, ik wil iets bijdragen aan deze wereld. En ik vind het geweldig dat ik mijn creativiteit hier helemaal in kwijt kan. Ik ben zo dankbaar voor wat ik mag doen dat ik genoegen neem met alle nadelen! Het is een deel van mijn leven geworden. Mijn dans meisjes, de yogi's, mijn lieve docentes. Het voelt zo fijn om deel te zijn van deze groepen. Het vult mijn leven met zoveel vreugde. Ik voel een hele sterke verbinding met ze en dat verrijkt mij als mens. Ik ben dan ook niet het meest verdrietig om de financiële gevolgen van dit alles, maar om te verliezen wat ik tot nu toe heb opgebouwd. Ik ben er bang voor dat groepen uit elkaar vallen en dat alles wat ik heb opgebouwd hierdoor in elkaar stort. Ik kan je zeggen, wat een kut gevoel is dat! 

 

Toch zit er ook veel positiefs aan dit alles. En dan begin ik even met mijn team. Ik voel me altijd al erg verbonden met hun, maar doordat we dit samen doormaken versterkt dit nog meer. De meiden zijn zo lief, trouw en betrokken, waardoor ik helemaal niet het gevoel heb dat ik hier alleen in sta. We komen hier samen wel doorheen. Daarnaast krijg ik ook geweldig lieve berichten van mijn leden, kinderen en ouders. Wanneer ik dit schrijf springen alweer de tranen in mijn ogen. Ik vind dit zo mooi en kan niet beschrijven hoe dankbaar ik daar voor ben. Dit geeft mij naast mijn verdriet een heel warm gevoel. 

 

Yenny zei me gisteren. Je kunt het vergelijken met een zandkasteel. Je hebt een mooi kasteel gebouwd, maar door de hoge golven wordt dat kasteel nu aangetast, misschien zelf helemaal weggespoeld. Maar als de hoogste golven zijn geweest, het water weer rustig is dan bouw je het kasteel opnieuw weer op. Dat kun jij, zo is het leven. 

 

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om een noodkasteel te bouwen, hier hebben we onze leden met liefde opgevangen. Nee, zonder dollen. We zijn nu twee weken bezig met de online lessen en dat is geweldig! Met onze dans groepen is het super leuk dat we elkaar hier als team kunnen ontmoeten. Maar ook met de yoga studio gaat dit super. Het is fijn dat wij op deze manier verbinding met onze leden kunnen houden. Hierdoor heb ik helemaal niet het gevoel gehad dat ik geen les heb gegeven deze weken. Het voelt gewoon hetzelfde ! Het is prachtig om te zien hoeveel creativiteit er bij ons naar boven komt. Maar goh.. heel veel respect voor alle online ondernemers hoor. Wat een werk!! Ik heb de afgelopen weken zoveel gewerkt, niet normaal. Ik hoop dat onze leden dit ook zien, en dat ze dat waarderen! Gelukkig hebben wij veel yogi's deze weken online gezien en geeft iedereen aan dat dit een geweldige oplossing is. 

 

Wat er precies gaat gebeuren de komende tijd is erg onzeker. Ik kan nu niet anders dan vertrouwen dat alles uiteindelijk weer goed komt. Ik besef me goed dat er mensen zijn in een veel ergere situatie. Ondernemers, maar ook zieken, familie van de zieken. Ik schaam me soms dat ik moet huilen voor mezelf want mijn grootste bewondering gaat uit naar de mensen die met gevaar voor eigen leven de zieken helpen. Wat zal het hun pijn hebben gedaan, al die mensen die deze week zo nodig nog op straat moesten zijn. Mijn problemen zijn dan echt maar heel klein. Ik mag er op vertrouwen dat het goed komt. En wanneer het zandkasteel helemaal weg zal spoelen dan weet ik zeker dat ik weer opnieuw begin met bouwen. Dan begin ik weer met heel mijn hart. Want dit is wat ik hoor te doen. 

 

Liefs, Savannah

 

PS. Lijkt het jou leuk om online lessen of een leuke workshop bij ons te volgen? Voor 25 euro kun je meedoen aan vier lessen of twee workshops! Aanmelden kan via: info@metsav.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

March 26, 2020

January 5, 2020

December 22, 2019

September 6, 2019

August 12, 2019

June 18, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square