Zwangerschapsyoga

De cursus zwangerschapsyoga van SAV is een reeks van 10 lessen waarbij je niet alleen yogahoudingen (kracht en ontspanning) en ademhalingsoefeningen doet, maar ook informatie over je zwangerschap, het bekken en de bevalling ontvangt.

Deze cursus draagt bij aan een fit en soepel verloop van je zwangerschap en bereidt je fysiek en mentaal goed voor op je bevalling. Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je natuurlijk wel wat extra ondersteuning gebruiken.

 

Inhoud van de lessen:

We behandelen diverse onderwerpen in de lessen. Voorbeelden hiervan zijn: 

 • Bekken en de bekkenbodem (bekkeninstabiliteit)

 • Conditie en kracht (fitness en yogaoefening) tijdens je zwangerschap

 • Ademhaling (tijdens de voorweeën en weeën)

 • Oefeningen voor het versterken van je houdingspieren

 • Rug- nek- en schouderklachten tijdens de zwangerschap

 • Ontspanning bij o.a. harde buiken en meditatie-oefeningen

 • Hypnobirthing voor een voorspoedige bevalling. Ook bij stressklachten en angst voor pijn tijdens de bevalling.

 • Bevallingshoudingen

 • Partneravond/ochtend 1 x (een actieve informatie-avond van 1 uur waarin de partner (of een andere begeleider) leert hoe hij/zij de vrouw kan bijstaan tijdens de bevalling door o.a. het leren van aerial massage, rebozo en bespreking van eventuele pijnbestrijding door begeleiding van Hypnobirthing. Wees gerust, het is zeer praktisch, geen zweverige pufclub en de partners doen geen yogahoudingen.

 • Vormen van yoga die we gebruiken: Aerial Yoga, Myofascial Yoga (Yoga met massageballen), Yin yoga, Hatha Yoga, Yoga Nidra en Pilates. 

Terugkomdag – Baby Yoga en Massage

Binnen het pakket valt 1 terugkomdag, zodat we elkaar allemaal nog eens zien na de bevalling. Bij baby-yoga doe je op een speelse manier allerlei oefeningen met je baby. Deze oefeningen zijn erop gericht om de soepelheid en bewegelijkheid van je baby te stimuleren. Je leert tijdens deze workshop ook hoe je je baby fijn kunt masseren. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die regelmatig gemasseerd worden rustiger zijn, dieper slapen en een betere spijsvertering ervaren en dus minder krampjes hebben. Ook krijg je tips over krampjes, slapen, huilen, wennen aan je baby en het vinden van een dagritme. Deze workshop is onderdeel van het zwangerschapspakket en is voor ouders/verzorgers van baby’s tussen de 6 weken en 4 maanden oud.

Uit hoeveel lessen bestaat de cursus zwangerschapsyoga?

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen waarvan 7 zwangerschapsyoga (combinatie van kracht en ontspanning) en informatie, 1 partner les en 2 Hypnobirthing lessen. Daarnaast organiseren we 1 terugkomdag gevuld met babymassage en babyyoga.

 

Het is een doorlopende cursus, wat betekent dat alle lessen om de 10 weken herhaald zullen worden, inclusief de partner les. Je mag dus op elk moment instromen. Je krijgt dus, ongeacht wanneer je instroomt (wanneer je elke week komt) altijd alle onderwerpen. Privéles kan je naar keuze volgen. We bieden een voordeel pakket aan van 5 lessen.  

Wij bieden twee pakketten aan:

Groepsverband zwangerschapsyoga 10 lessen + terugkom dag €165,-

Groepsverband zwangerschapsyoga 6 lessen + terugkom dag €115,-

Privé cursus zwangerschapsyoga aan huis 5 lessen €275,-

  

Op welke dag kan ik zwangerschapsyoga volgen?

Groepsverband cursus:

 • Dinsdagavond 18:45 tot 19:45 uur (Start 19 januari)

Privé cursus: 

 • In overleg op een zelf gekozen dag en tijdstip

*De aerial ontspannings yoga les op woensdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur is ook geschikt voor zwangeren. Deze les kun je gebruiken om een gemiste les in te halen.

  

Waar wordt deze cursus gegeven?

Adres: Fok 47, Heerenveen

Wanneer je in de studio les komt volgen mag je de trap naar de tweede verdieping nemen. Onze fijne ruime yogastudio bevindt zich op zolder.

  

Wanneer kan ik beginnen met zwangerschapsyoga?

Je mag op elk gewenst moment in je zwangerschap instromen. De meeste zwangeren starten tussen de 14 en 20 weken zwangerschap. Maar eerder of later instromen kan uiteraard ook.

Na 30 weken zwangerschap kan je nog steeds starten met de cursus, maar kies dan voor een of meerdere privéles(sen) van € 60,- of ga voor het complete pakket van 5 lessen. (incl. een les in Hypnobirthing). 

 

Kan ik ook eerst een proefles nemen?

Ja, een proefles in de studio is €12,50.

Aanmelden voor een proefles kan via ons boekingsysteem.